Home - Contact - Sitemap

Sint Vincentius
De Sint Vincentiusvereniging werd in 1833 opgericht door studenten aan de universiteit de Sorbonne in Parijs. Initiatiefnemer was de twintigjarige student Frederic Ozanam die in 1998 zalig verklaard werd.

De doelstelling van de Sint Vincentiusvereniging was en is: zich op basis van christelijke solidariteit inzetten voor mensen en groepen van mensen die in geestelijke en maatschappelijke nood verkeren en proberen deze nood te verlichten.

In Maastricht ontstond er een Sint Vincentiusvereniging in 1848. Later kwamen er afdelingen in parochies. De afdeling in de Sint Servaas parochie is ontstaan in 1923. Tot op de dag van vandaag wordt er door deze vereniging hard gewerkt om de nood bij mensen te verlichten.


Er is sprake van stille armoede in verschillende buurten van onze parochie. Door allerlei veranderingen en verbeteringen is de armoede tegenwoordig niet meer zichtbaar. Er is nu sprake van stille armoede. De Sint Vincentiusvereniging blijft proberen om, met respect voor privacy, mensen te helpen.