Home - Contact - Sitemap

Broederschap Sint Servaas
De Broederschap is een meer dan een eeuw oude vereniging die in 1979 nieuw leven is ingeblazen door een aantal enthousiaste parochianen. Zij telt ongeveer 55 (mannelijke) leden in diverse leeftijdsgroepen. Het doel van de Broederschap is dienstbaarheid aan de katholieke eredienst en bevordering van de devotie tot Sint Servaas.

De Broederschap kent een aantal taken:

  • Het dragen van de noodkist tijdens de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart en bij de omgang in tijden van nood.
  • Het aanwezig zijn bij HH. Missen. De Broederschap loopt mee in de intrada en draagt de roedes.
  • Het collecteren bij de HH. Missen en het handhaven van de orde in de Basiliek, vooral bij grotere vieringen rondom Kerstmis, Pasen enz.

  • Het organiseren van diverse activiteiten voor de eigen leden en leden van de andere Sint Servaasorganisaties, zoals culturele reisjes, thema avonden en wandelingen. Ook de gezinnen van de Broedermeesters zijn hierbij betrokken.
  • De Broederschap is een divers samengestelde vereniging die een 'levende' taak heeft binnen de Sint Servaasparochie. Zij wil een brug zijn tussen de kerk en de maatschappij.
    Mannelijke (r.-k.) personen die ouder zijn dan 18 jaar kunnen in principe lid worden van de Broederschap. Gezien de vele jongere leden die de laatste jaren zijn toegetreden, mogen we zeggen dat veel mannen de Broederschapsformule aanspreekt. Voor velen is het een geschikte manier om concrete invulling te geven aan hun geloofsovertuiging en deze op een passende wijze uit te dragen.


    Meer informatie over de Broederschap van Sint Servaas vindt u op www.broederschapsintservaas.nl